Pengar i dagens samhälle

Hur påverkar pengar oss i dagens samhälle. Allt kretsa kring pengar. Har du inga så vill du ha pengar, har du pengar så försöker du göra allt för att behålla dessa.

fakturaköp kan ger problem vid lån

Publicerad 2012-07-22 15:43:50 i Allmänt,

Jag läste precis något intressant, sjukt, om betalningar på nätet via fakturor. Om du beställer varor på nätet och betalar med faktura gör ofta företaget en uc på dig. Om du senare söker ett lån så kan ett stor antal uc ligga dig i fatet, vilket kan resulterar i att du inte får ta ett lån.

Allt fler handlar på nätet. Och inte minst vi svenskar har tagit näthandeln till våra hjärtan. När vi betalar för våra varor finns det oftast en rad betalningsalternativ att välja bland. Du kan ofta betala via kreditkort, paypal, klarna eller via faktura.

Om vi skulle fråga personer på gatan vilket av dessa betalningsalternativ som är mest riskabla så är jag ganska säker på att kortbetalning känns mest riskabelt. Det som framkom i artikeln, på siten låna 10000 kr, är att fakturabetalning kan vara riskabel på ett väldigt oväntat sätt.

Siter som erbjuder sina kunder fakturabetalning gör oftast en uc. Företaget vill minska sina risker genom att beställa en uc på dig. Det kommer en uc via posten och du tänker inte så mycket mer på det. Och handlar du mycket varor på nätet och betalar via faktura så kan det bli en del uc genom åren.

När du sedan ska söka ett lån kommer banken eller de andra kreditgivarna också göra en uc. Bankerna kommer att han antalet uc som en parameter för att bevilja lån. Det kan vara så illa att det stora antalet uc, som du har fått genom att betala via faktura på nätet, kan väga över så att du inte få igenom ditt lån!

Pengar är allt - eller?

Publicerad 2012-07-17 18:07:22 i Allmänt,

Idag tror många att lycka är lika med att få igenom sin vilja 100% Och då inte minst med tanke på pengar som ska trilla in på kontot. Automatiskt kommer därmed också lyckan in i bilden. Tyvärr är det inte så enkelt har det visat sig. Idag har till exempel en av världens rikaste familjer det väldigt kämpigt. Istället borde dessa människor varit väldigt lyckliga. Det funkar helt enkelt inte - och det är ganska enkelt att bevisa. Ändå springer nästan 99,99% av oss alla och försöker öka vår ekonomiska rikedom. Ett intressant ämne som jag tänkte utveckla i kommande artiklar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela